Babos zöldségleves májgaluskával
|
Elkészítés:Az elõzõ este beáztatott szárazbabot másfél liter vízben tegyük fel fõni, majd sóval, borssal, babérlevéllel fûszerezzük, és fõzzük félpuhára. Adjuk hozzá a kockákra vágott répákat meg a zellert, és fõzzük majdnem készre. Tegyük bele a kisebb rózsákra szedett karfiolt, a felaprított petrezselymet, az apróra kockákra vágott paprikát és a paradicsomot. Míg a leves újból felforr, készítsük el a májgaluskát. A megdarált csirkemájat tegyük keverõedénybe a beáztatott, kinyomkodott zsemlékkel, a forró olajban megpirított hagymával, és a zúzott fokhagymával együtt. Üssük bele a tojásokat is, és szórjuk meg sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel. Ezután jól dolgozzuk össze, és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Amikor elkészült, pár percig hagyjuk állni, majd kiskanállal szaggassuk az ismét felforrt levesbe. Lassú tûzön fõzzük puhára a zöldségekkel és a karfiollal együtt, majd forrón kínáljuk. Hozzávalók:- 25 dkg száraz tarkabab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
SKODA OCTAVIAÁr: 1.690.000 Ft -
MERCEDES-BENZ SLKÁr: 1.999.000 Ft -
FIAT DUCATOÁr: 1.499.000 Ft -
FORD GALAXYÁr: 1.499.000 Ft -
PEUGEOT 807Ár: 2.500.000 Ft -
FIAT ULYSSEÁr: 2.150.000 Ft -
BMW 325tdÁr: 999.999 Ft -
MERCEDES-BENZ EÁr: 2.500.000 Ft -
SUZUKI JIMNYÁr: 1.999.000 Ft -
OPEL ZAFIRAÁr: 1.950.000 Ft -
OPEL CORSAÁr: 260.000 Ft -
CITROEN C3Ár: 630.000 Ft