Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal
|
Elkészítés:A meghámozott burgonyát sós vízben fõzzük puhára, szûrjük le, törjük össze, és hûtsük ki. Adjuk hozzá az olajban üvegesre futtatott aprított hagymát, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és végül a tönkölylisztet. Az egészet gyúrjuk egynemû tésztává, és pihentessük egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, és szaggassunk belõle 4-5 centis pogácsákat. Forró olajban süssük pirosra minkét oldalukat, szedjük szalvétára, és csepegtessük le. A kemény húsú paradicsomokat daraboljuk ujjnyi vastagra, fûszerezzük sóval, borssal, aprított bazsalikommal, és kevés forró olajban gyorsan süssük meg. Tálaláskor a tönkölypogácsákat és a sült paradicsomokat rétegezzük egymásra, és díszítsük a bazsalikomlevéllel. Hozzávalók:- 60 dkg burgonya
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
CITROEN C3Ár: 630.000 Ft -
MERCEDES-BENZ CLSÁr: 4.850.000 Ft -
FIAT STILOÁr: 499.000 Ft -
AUDI A4Ár: 800.000 Ft -
VOLKSWAGEN POLOÁr: 2.999.000 Ft -
SAAB 9-5Ár: 1.999.000 Ft -
SKODA OCTAVIAÁr: 1.690.000 Ft -
RENAULT MEGANEÁr: 890.000 Ft -
OPEL ZAFIRAÁr: 1.950.000 Ft -
BMW 730dÁr: 3.850.000 Ft -
VOLVO S80Ár: 4.299.000 Ft -
OPEL VECTRAÁr: 1.380.000 Ft